onsdag den 2. november 2011

Bleskift og babypleje !

De første par bleskift efter barnet er født, er ikke helt ''normale'' de er kulsorte og tjæreagtige. Det skyldes affaldsstoffer fra fostertilværelsen. Når amningen er kommet rigtigt i gang, vil afføringen blive mere gul og grynet. Det er meget forskelligt, hvor ofte en nyfødt baby har afføring. Nogle har afføring i hver ble og andre kun en gang om ugen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din baby får nok at spise, kan du derfor ikke regne med, hvor ofte din baby har afføring. Her skal du se på, om barnet tisser ofte (5-6 gange om dagen), og om det i øvrigt trives.


bleskift

Du skal skifte dit barn ofte - mindst 5-6 gange i døgnet. Inden du giver en ren ble på, skal du rense huden med vand og tørre godt specielt i hudfolderne! Derved undgår du rød numse. Skulle det alligevel ske, kan du bruge en creme til at smøre på. Sørg for at huden får lov til i så vid udstrækning som muligt at lufttørre. Brug eventuelt en hårtørrer på laveste hastighed, så du undgår at gnide på den røde og ømme hud. Hvis ikke udslettet er væk i løbet af et par dage, skal du søge læge.

Det er en god idé at skifte dit barn om morgenen og om aftenen og efter hvert måltid. Undgå dog at skifte ble om natten, med mindre der er afføring. Hvis du bliver nødt til at skifte ble om natten, må du prøve at undgå for meget snak og skarpt lys. Du kan lige så godt fra starten vænne dit barn til, at om natten sover man :)

Der findes mange forskellige bleer på markedet. De fleste foretrækker i dag engangsbleer. De er lette at få til at sidde rigtigt, og de holder tørt. Det er ikke dem alle, der suger lige godt, og pasformen er også forskellig. Her er du nødt til at prøve dig lidt frem, babypleje kommer helt naturligt til dig som tiden den går.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar